Romicon logo

Specialist in pneumatische automatisering, proces-en dempingstechniek
Romicon levert van een aantal gerenommeerde producenten componenten voor de aandrijftechniek en procesindustrie. Wij hebben in de afgelopen jaren ons programma zodanig opgebouwd dat wij voor bijna al uw toepassingen en probleemstellingen een oplossing hebben.

 

LCXNaast de standaard slide cilinders introduceert CKD nu de LCX serie slide cilinders. Deze cilinders hebben de volgende kenmerken:

 

  • Ovale zuiger diameter 25 of 32 mm.
  • Dubbelwerkend; positie vergrendelbaar. Optie Q.
  • Dubbelwerkend lange slag tot maximaal 150mm. Optie L.
  • Volgens cleanroom specificaties. Optie P72 en P73.
  • Leverbaar met instelbare eindaanslag dempers.
  • Alle opties zijn te combineren.

 

Ook de maatvoering is uiterst klein, de diameter 32mm heeft een inbouwhoogte van slechts 34mm. Dit is 43% lager dan de standaard uitvoeringen. Ook het gewicht is met circa 50% verminderd ten opzichte van de standaard uitvoeringen (LCG). Waarbij de stijfheid van de slide cilinder gelijk gebleven is. De cilinders kunnen tevens eenvoudig aan elkaar gemonteerd worden om bijvoorbeeld een X-Y unit te maken of zelfs een multi-stage functie. Alle uitvoeringen zijn te bestellen in een cleanroom uitvoering volgens het CKD Clean Concept (Prevent-Purge-Provide) en zijn verkrijgbaar tot cleanroom Class 100. Toepassingen zijn in de semiconductorindustrie, elektronica, en handling applicaties.

 

pdf-logo

ACE

CKD

Coval

Deschner

skf

ITV

RSP Products

Matrix Mechatronics

Peters Indu-produkt

ROSS

Tunkers

Techno,ors

VESTA

Adresgegevens

Romicon
Vlijtweg 10 A
8191 JP Wapenveld
Tel: +31(0)38-4479181
Fax: +31(0)38-4479182